BOEKEN:

'Uit Elkaar'

Cornald Maas

'1000 vragen heb ik over de dood'

Cornald Maas

'Op de helft'

Cornald Maas

BOEKEN

Najaar 2018 verschijnt ‘Ach kind toch, Een verhaal van moeder en zoon’, waarin Maas het leven van zijn moeder schetst aan de hand van vele brieven die zij hem in de loop van de jaren schreef.

Najaar 2015 verscheen ‘Over de helft’, ‘Gesprekken met (bijna-)vijftigers’.

Oktober 2013 verscheen 'Duizend vragen heb ik over de dood'.

'Duizend vragen heb ik over de dood', Gesprekken met nabestaanden over hun dierbare overledenen'

Bij uitgeverij Prometheus verscheen september 2010:

'Uit Elkaar', Gesprekken met kinderen van gescheiden ouders'

Eerder verschenen van Cornald Maas:

Bij uitgeverij Prometheus verschenen van Cornald Maas de volgende boeken:

Verlies, Gesprekken met nabestaanden over hun dierbare overledenen (2009). Wat is de invloed van de dood van een kind, ouder, geliefde of hartsvriend op je eigen leven? Slijt het verdriet naarmate de tijd verstrijkt, of juist niet? Levert de dood ook positieve ervaringen op? Geven die het leven misschien zelfs zin of betekenis? In Verlies openhartige, emotionerende gesprekken met bekende en minder bekende persoonlijkheden over het overlijden van een dierbare - oa actrice Susan Visser over haar man, Marjan Huydts over haar dochter Frédérique, acteur Marcel Musters over zijn moeder, schrijfster Rosita Steenbeek over haar vader, Kamerlid Boris van der Ham over zijn beide ouders. Voor iedereen die een dierbare verloor en daar soms nog nauwelijks vragen over krijgt, en voor iedereen die ervareen heeft dat de dood onlosmakelijk met het leven verbonden is – misschien omdat het leven anders zo weinig zin heeft. Lees hier de inleiding van 'Verlies'

Trotse Ouders (2008), met foto’s van Marijn Scheeres. Gesprekken met de vaders en moeders van vele bekende Nederlanders als Sophie Hilbrand, Edwin Evers, Wilfried de Jong, Claudia de Breij, Erwin Olaf, Jan Smit, Daan Schuurmans, Guus Meeuwis, Wesley Sneijder, Jack van Gelder, Hans Klok en Danny de Munk. Hun ouders spreken zich uit over opvoeding, idealen en verwachtingen. Wat wens je je kind toe? Gun je je zoon of dochter de vrijheid om eigen keuzen te maken? Welke eigenschappen maken indruk? Hoe ga je om met de reacties op de openbare optredens van je kind? De vaders en moeders van bekende Nederlanders behoren veelal tot een generatie die veel minder kansen kreeg: de vaders verdienden de kost en kozen voor veiligheid, de moeders waren druk met de opvoeding van hun kinderen en droomden van een carrière die voor hen nooit was weggelegd.

Op de helft, Bespiegelingen van (bijna)veertigers (2006). Openhartige gesprekken met bekende Nederlanders als Wim Kieft, Femke Halsema, Paul de Leeuw, Humberto Tan, Theo Maassen en Ellen ten Damme over een cruciale levensfase. Rond het veertigste levensjaar komen ze onherroepelijk op: vragen en twijfels over ambities en oude idealen, werk, vriendschappen en de zorg om ouders. Wel of niet een carrièremove? Op de valreep toch nog kinderen? Wordt alles relatief omdat vader of moeder overlijdt? Heb je zelf nog tijd van leven?

Nou en wow! Roem in Nederland (2004). Onderzoek, in portretjes en beschouwingen, naar de nationale fascinatie met roem. Nederland is allang het land niet meer van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Bij het minste of geringste vieren we met oranje toeters en bellen onze nationale trots. Door half Nederland danst een rode loper, en iedereen wil daar graag op lopen – óók schrijvers, burgemeesters en politici.

Muizemans (2002), met tekeningen van Daan Remmerts de Vries. Kinderprentenboek over een muis die het leven even niet meer ziet zitten. Tót een onverwachte gebeurtenis het tij keert en Muizemans opklaart. Een prentenboek dat ook een lofzang is op de kat.

TV.NL, Hoe de televisie mijn leven veranderde (2001). Beschouwingen en essays over de betekenis en kwaliteit van de Nederlandse televisie. Hoe kon Big Brother zo’n groot succes worden? Waarom blijft kunst op tv een moeizame exercitie? Wanneer schieten journalistieke reportages in actualiteitenrubrieken tekort? En hoe komt het dat televisie -ondanks de opkomst van internet en de overvloed aan tv-zenders- op cruciale momenten toch gesprek van de dag blijft en het volk verbroedert?

Engelen zijn in de mode (1994). Gesprekken met kunstenaars over hun drijfveren en ambities, over de bron van hun kunstenaarschap en over (on)sterfelijkheid. Portretten van oa choreograaf Rudi van Dantzig, schrijver/dichter Toon Tellegen, actrice Annet Malherbe, sopraan Charlotte Margiono, comédienne Brigitte Kaandorp en scenarioschrijfster Maria Goos.